Ευρετήριο Φωτογραφιών

Οι πόντοι μου

 • Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τους πόντους σας

Παιχνίδια με ποτό

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Διευκρινίζεται ότι απαγορεύονται όλα τα παρακάτω παιχνίδια αυστηρώς σε ανήλικους και σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας (παθολογικά ή ψυχολογικά) ή ιδιαίτερη ευαισθησία στο αλκοόλ ή βρίσκονται σε εγκυμοσύνη. Σε καμία περίπτωση οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας δεν προτείνουν σε κανέναν να παίξει κάποιο από τα παρακάτω παιχνίδια. Άλλωστε οι επιπτώσεις του αλκοόλ ακόμα και σε απολύτως υγιείς ανθρώπους αναφέρονται αναλυτικά σε άλλη σελίδα της ιστοσελίδας μας. Η αναφορά των παιχνιδιών με ποτό είναι καθαρά ενημερωτική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως προτροπή συμμετοχής σε αυτά. Θυμίζουμε ότι το αλκοόλ μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία μας!

1)Εφταράκια

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

Α)Ο αριθμός των παικτών να μην είναι πολλαπλάσιο του 7. Συνήθως καλύτερο είναι να παίζουν 5 ή 6 άτομα.

Β)Σφηνοπότηρα

Γ)Ποτό/Ποτά

 Περιγραφή

Οι παίκτες κάθονται σε ένα κύκλο και στη μέση του κύκλου τοποθετούνται σφηνοπότηρα και μπουκάλι (ή διαφορετικά μπουκάλια) ποτού. Ένας παίκτης επιλέγει μία κατηγορία λέξεων π.χ. «μάρκες αυτοκινήτων» και λέει δυνατά τον αριθμό 1. Αριστερόστροφα στον κύκλο οι παίκτες συνεχίζουν να απαριθμούν, δηλαδή ο διπλανός λέει 2, ο επόμενος 3 κτλ. Η απαρίθμηση πρέπει να γίνεται γρήγορα. Όταν ένα άτομο καθώς «τρέχει» η απαρίθμηση βρίσκεται σε θέση όπου ο αριθμός είναι κάποιο πολλαπλάσιο του 7, δεν λέει τον αριθμό του, αλλά ανακοινώνει μία λέξη της κατηγορίας που είχε επιλεχθεί (π.χ. για την περίπτωσή μας Skoda). Και οι λέξεις κατηγορίας πρέπει να ανακοινώνονται γρήγορα και ο διπλανός παίκτης να πει τον επόμενο αριθμό από το πολλαπλάσιο του 7 (π.χ. ο διπλανός του 7 θα πει ταχύτατα 8, ο επόμενος 9 κτλ. μέχρι το επόμενο πολλαπλάσιο του 7). Αν ένας παίκτης κάνει ένα (ή περισσότερα) από τα παρακάτω

 • Πει λάθος αριθμό
 • Πει τον αριθμό του προτού έρθει η σειρά του
 • Πει αριθμό ενώ έπρεπε να ανακοινώσει λέξη κατηγορίας
 • Πει λέξη κατηγορίας ενώ έπρεπε να πει αριθμό
 • Πει λέξη κατηγορίας που έχει ανακοινωθεί από άλλον παίκτη για την ίδια κατηγορία
 • Πει λέξη που δεν ανήκει στην κατηγορία που έχει επιλεγεί
 • Καθυστερήσει πάνω από 3 δευτερόλεπτα να ανακοινώσει αριθμό ή λέξη κατηγορίας

τότε θεωρείται ότι χάνει σε αυτόν το γύρο και πίνει ένα σφηνάκι! Δεν βγαίνει από το παιχνίδι, αλλά συνεχίζει κανονικά στις επόμενες κατηγορίες λέξεων. Σε κάθε γύρο η κατηγορία λέξεων επιλέγεται από διαφορετικό άτομο. Το παιχνίδι συνεχίζεται ασταμάτητα με ταχύτητα, ώστε να δυσκολεύει όσους δεν έχουν διαύγεια  νου από τα πολλά σφηνάκια που έχουν πιει. Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Νικητής είναι όποιος μείνει τελευταίος.

Σημείωση 1: Αν οι παίκτες καθώς αποχωρούν αφήσουν εντός παιχνιδιού αριθμό παικτών πολλαπλάσιο του 7 τότε το παιχνίδι προσαρμόζεται μέχρι και την επόμενη αποχώρηση σε 8αράκια, 6αρακια ή 5αρακια (ανάλογα τι έχει προσυμφωνηθεί στην αρχή του παιχνιδιού από όλους). Μόλις ο αριθμός των παικτών γίνει διάφορος από πολλαπλάσιο του 7, το παιχνίδι συνεχίζει ως εφταράκια.

Σημείωση 2: Οι παίκτες μπορεί να έχουν επιλέξει ότι θα καταναλώνεται ένα μπουκάλι μέχρι να αδειάσει, δηλαδή ότι δε θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τι σφηνάκι θα πιουν.

Σημείωση 3: Απαγορεύονται προς κατανάλωση κρασί, μπύρα, αναψυκτικά και χυμοί.

2)Βασίλισσες

 Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

Μία τράπουλα

5 ή περισσότεροι παίκτες και από τα δύο φύλα

Σφηνοπότηρα

Ποτό/ποτά

Περιγραφή

Οι παίκτες κάθονται σε ένα κύκλο. Ανακατεύουμε την τράπουλα και την απλώνουμε ανάποδα, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε φύλλο. Κάθε φύλλο που ανοίγεται βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Οι παίκτες έτσι όπως κάθονται δίπλα επιλέγουν ένας ένας φύλλο αριστερόστροφα. Κάθε φύλλο αντιστοιχεί σε μία εντολή και ο επόμενος παίκτης δεν ανοίγει φύλλο αν δεν εκπληρωθεί η εντολή του προηγούμενου φύλλου. Οι εντολές αναφέρονται σε σφηνάκι και έχουν ως εξής:

 • Άσσος – Διάλεξε όποιον παίκτη θέλεις να πιει
 • Ρήγας – Όλοι οι παίκτες πίνουν
 • Ντάμα – Οι γυναίκες πίνουν
 • Βαλές – Οι άντρες πίνουν
 • 10 – Το δεύτερο άτομο δεξιά πίνει
 • 9 – Το δεύτερο άτομο αριστερά πίνει
 • 8 – Όλοι οι παίκτες πίνουν
 • 7 – Το άτομο δεξιά πίνει
 • 6 – Το άτομο αριστερά πίνει
 • 5 – Αλλάζει η κατεύθυνση που οι παίκτες τραβούν φύλλο (πχ ξεκίνησε αριστερόστροφα στον κύκλο και γίνεται δεξιόστροφα)
 • 4, 2 – Πίνεις αντίστοιχα 4 ή 2 σφηνάκια της επιλογής σου σε 4 ή 2 λεπτά (αντίστοιχα)
 • 3 – Το παιχνίδι συνεχίζεται αριστερόστροφα (είτε εκείνη τη στιγμή παιζόταν αριστερόστροφα ήδη, είτε δεξιόστροφα)

 Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Ο νικητής κερδίζει ένα ποτό σε μαγαζί της επιλογής του από κάθε παίκτη!

3) Δώσε ένα, πάρε ένα

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

Μία τράπουλα

5 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Ποτό/ποτά

Περιγραφή

Οι παίκτες κάθονται σε ένα κύκλο. Ανακατεύουμε την τράπουλα και κόβουμε. Ο σπιτονοικοκύρης είναι ο αρχικός dealer. Ο dealer ισχύει ως τη στιγμή που μοιράζεται το τελευταίο φύλλο στο τραπέζι (εφόσον πάρουν φύλλα όλοι οι παίκτες). Σε κάθε παίκτη μοιράζονται 3 φύλλα κλειστά. Ο dealer ρωτάει το πρώτο παίκτη αριστερά του «Δώσε ή πάρε;» Και οι δύο διαδικασίες  «δώσε ή πάρε» θα συμβούν στο παιχνίδι (όπως περιγράφονται παρακάτω), απλά σε αυτό το σημείο καθορίζεται ποια θα συμβεί πρώτα. Αν ο παίκτης απαντήσει

Α) Δώσε:

 • Το πρώτο φύλλο της τράπουλας ανοίγεται. Οποιοδήποτε παίκτης έχει το ίδιο αριθμό ή την ίδια φιγούρα με το φύλλο που έχει ανοιχτεί, δίνει εντολή σε έναν παίκτη της επιλογής του να πιει σφηνάκι. (υποχρεωτικό σύμφωνα με τους κανονισμούς). Μετά την πραγματοποίηση της εντολής το φύλλο του παίκτη που έδωσε την εντολή βγαίνει από το παιχνίδι. Αν ένας παίκτης έχει 2 ίδια φύλλα με αυτό που άνοιξε, μπορεί να πει σε 2 διαφορετικούς  παίκτες της επιλογής του να πιουν σφηνάκι ή στον ίδιο παίκτη της επιλογής του να πιει 2 συνεχόμενα σφηνάκια. Ο χρόνος μεταξύ των 2 συνεχόμενων σφηνακίων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των 90 sec.
 • Όταν τελειώσουν οι εντολές του πρώτου φύλλου (δηλαδή όλοι οι παίκτες που είχαν το ίδιο, υποδείξουν ποιος θα πιει σφηνάκι), ο dealer ανοίγει το αμέσως επόμενο φύλλο, το οποίο ονομάζεται «δώσε 2». Οποιοδήποτε παίκτης έχει το ίδιο αριθμό ή την ίδια φιγούρα με το φύλλο που έχει ανοιχτεί, δίνει εντολή σε έναν παίκτη της επιλογής του να πιει 2 σφηνάκια. Αν ένας παίκτης έχει 2 ίδια φύλλα με το φύλλο «δώσε 2» απαγορεύεται να πει στον ίδιο παίκτη να πιει 4 σφηνάκια (2+2), αλλά μπορεί είτε να υποδείξει σε 2 διαφορετικούς παίκτες να πιουν από 2 σφηνάκια, είτε να «κάψει» το δεύτερο ίδιο φύλλο. Στη συνέχεια ακολουθεί το άνοιγμα του φύλλου «δώσε 3» στο οποίο όποιος παίκτης έχει το ίδιο φύλλο υποδεικνύει σε όποιον παίκτη θέλει να πιει ένα σφηνάκι. Μετά το πέρας της διαδικασίας «δώσε 3» ακολουθούν κατά σειρά οι διαδικασίες «πάρε 1», «πάρε 2» και «πάρε 3». (Αντιστοίχως το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τις διαδικασίες «πάρε 1», «πάρε 2» και «πάρε 3», σε αυτό το σημείο θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες «δώσε 1», «δώσε 2» και «δώσε 3».)

Β) Πάρε:

 • Ανοίγει το επόμενο φύλλο που ονομάζεται «πάρε 1». Όποιος παίκτης έχει  φύλλο με τον ίδιο αριθμό ή φιγούρα πίνει ένα σφηνάκι. Αν έχει 2 ίδια φύλλα πίνει 2 σφηνάκια. Ακολουθεί το φύλλο «πάρε 2», οπότε ο παίκτης που έχει  φύλλο με τον ίδιο αριθμό ή φιγούρα πίνει 2 σφηνάκια. Αν έχει 2 ίδια φύλλα πίνει μόνο 2 σφηνάκια (δηλαδή το δεύτερο ίδιο φύλλο καίγεται χωρίς να λειτουργήσει στο παιχνίδι). Τέλος το φύλλο «πάρε 3» υποχρεώνει τους παίκτες που έχουν τον ίδιο αριθμό ή φιγούρα να πιουν 1 σφηνάκι.

Γ) Αφού έχουν λειτουργήσει οι εντολές για τα 3 πρώτα φύλλα (δώσε και πάρε εντολές), ο dealer συνεχίζει με τον δεύτερο παίκτη στα αριστερά του ρωτώντας «Δώσε ή πάρε» κτλ.

Σημείωση 1: Όταν ανοίγει ένα φύλλο και δεν το έχει κανένας, προχωράει το παιχνίδι στην επόμενη διαδικασία, π.χ. αν δεν έχει κανένας το «δώσε 2», ανοίγει το επόμενο φύλλο «δώσε 3».

Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Επίσης αν δεν μπορείτε να «διαβάσετε» τα φύλλα, γιατί βλέπετε αστεράκια σταματήστε το παιχνίδι!

4) F.U.B.A.R.

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

Μία τράπουλα

5 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Ο dealer ανακατεύει την τράπουλα και την απλώνει την στο κέντρο του τραπεζιού, έτσι ώστε κάθε παίκτης να επιλέξει ένα φύλλο. Το παιχνίδι εξελίσσεται από τον παίκτη που κάθεται αριστερά από τον dealer. Ανοίγει το φύλλο του και το δείχνει σε όλους. Κάθε φύλλο έχει την εξής σημασία:

 • Άσσος – Πίνεις ένα σφηνάκι μπύρας
 • Ρήγας – Καταρράκτης! Διαδικασία με μεγάλη δυσκολία! Ο παίκτης που έχει το Ρήγα, ξεκινάει να πίνει όσα σφηνάκια θέλει και οι υπόλοιποι πίνουν όσο και αυτός υποχρεωτικά. Όταν σταματήσει, ο παίκτης αριστερά του (ονομάζεται 2ος στον καταρράκτη) συνεχίζει (αν θέλει) και οι υπόλοιποι παίκτες (εκτός από τον 1ο του καταρράκτη που έχει σταματήσει) πίνουν υποχρεωτικά ομοίως με τον 2ο παίκτη. Όταν σταματήσει ο 2ος , συνεχίζει να πίνει ο 3ος  (αν θέλει) και τον ακολουθούν στις ίδιες ποσότητες όλοι οι υπόλοιποι (εκτός από τους 1ο και 2ο στον καταρράκτη που έχουν σταματήσει). Ο καταρράκτης συνεχίζει μέχρι τον τελευταίο παίκτη (ο οποίος προφανώς πίνει μόνος του)
 • Ντάμα – Οι γυναίκες, που στο παιχνίδι ονομάζονται σκύλες, πίνουν.
 • Βαλές – Οι άντρες που στο παιχνίδι ονομάζονται καθίκια, πίνουν.
 • 10 – Σκύλες και καθίκια πίνουν!
 • 9 – Όλοι οι παίκτες έχουν ατομικά 4 sec για να πουν μία λέξη που να έχει την ίδια κατάληξη με μία λέξη που θα επιλέξει ο παίκτης που έχει το 9. Όποιος δεν πει σε 4 sec, χάνει και αποβάλλεται από το παιχνίδι. Επίσης όποιος επαναλάβει λέξη ή κατά λάθος πει λέξη με άλλη κατάληξη χάνει και αποβάλλεται.
 • 8 – Ο παίκτης που έχει το 8 διαλέγει μία κατηγορία και λέει μία λέξη. Όλοι οι παίκτες πρέπει να πουν για ένα γύρο σε 4 sec o καθένας μία (διαφορετική) λέξη της κατηγορίας που επιλέχθηκε. Όποιος δεν πει σε 4 sec, χάνει και αποβάλλεται από το παιχνίδι. Επίσης όποιος επαναλάβει λέξη ή κατά λάθος πει λέξη με άλλη κατάληξη χάνει και αποβάλλεται.
 • 7 – Άρχοντας του αντίχειρα! Ο παίκτης που έχει το 7, λέει σε όλους τους παίκτες να σηκώσουν ψηλά τα χέρια. Όποια στιγμή επιλέξει βάζει γρήγορα το χέρι του στο τραπέζι και όλοι οι παίκτες πρέπει να βιαστούν να ακουμπήσουν έναν από τους δύο αντίχειρές τους πάνω στο χέρι του. Ο τελευταίος παίκτης που θα ακουμπήσει τον αντίχειρά του πίνει σφηνάκι μπύρας. Ο παίκτης που είχε το 7 μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία σύμφωνα με τη θέλησή του ως 4 φορές.
 • 6 – Το άτομο που έχει το 6 ανακοινώνει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ του (π.χ. ένας άντρας ανακοινώνει ότι δεν έχει κάνει ποτέ sex με μεγαλύτερή του. Για τις γυναίκες ισχύει το αν έχουν ή δεν έχουν κάνει ποτέ sex με μεγαλύτερό  τους). Όποιος έχει κάνει την πράξη που ανακοινώνεται, πίνει!
 • 5 – Όποιος έχει 5 υποχρεώνει όποιον παίκτη θέλει να πιει τέσσερα σφηνάκια μπύρας. Το κάθε σφηνάκι δεν μπορεί να απέχει από το επόμενο περισσότερο από 60 sec.
 • 4 – Ρωτάς όποιον θέλεις οποιαδήποτε ερώτηση θέλεις όσο προσωπική και αν θέλεις. Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει την αλήθεια παρουσία όλων.
 • 3 – Πίνεις 3 σφηνάκια μπύρας.
 • 2 – Πίνεις 3 σφηνάκια μπύρας.

Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Επίσης μπορεί να χάσει αν δεν αντέξει στον καταρράκτη, ή αν χάσει στα φύλλα 8 ή 9 όπως ήδη έχει περιγραφεί.

 

Επόμενη Σελίδα
Τελευταία Σελίδα