Ευρετήριο Φωτογραφιών

Οι πόντοι μου

  • Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τους πόντους σας

Παιχνίδια με ποτό – 2η σελίδα

5) Ζάρια

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

2 ζάρια

2 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μπύρα

Αλκοολούχα ποτά

Περιγραφή

Ο πρώτος παίκτης ρίχνει τα ζάρια.

Α) Οποιοδήποτε άθροισμα ίσο με 6 (π.χ. 5+1) ή οποιοσδήποτε συνδυασμός ζαριάς που περιέχει το 6 (π.χ. 6+2) έχει ως αποτέλεσμα να πιει ένα σφηνάκι μπύρας.

Β) Για διπλές (2+2), ντόρτια (4+4) ή πεντάρες (5+5), πίνει αντίστοιχα 2, 4 ή 5 σφηνάκια μπύρας (εκτός αν οι παίκτες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους από την αρχή μικρότερες ποσότητες). Το κάθε σφηνάκι μπορεί να απέχει το πολύ 90 sec από προηγούμενο.

Γ) Για τριάρες (3+3) πίνει 5 ή 6 σφηνάκια μπύρας (εκτός αν οι παίκτες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους από την αρχή μικρότερες ποσότητες).

Δ) Για εξάρες (6+6) πίνει ένα σφηνάκι από άλλο αλκοολούχο ποτό (όχι κρασί ή μπύρα).

Ο ίδιος παίκτης συνεχίζει να πίνει μέχρι να φέρει κάποια ζαριά που δεν τον υποχρεώνει να πιει (π.χ. 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 2-3, 2-5, 3-4, 3-5, 4-5). Αν τα ζάρια πέσουν εκτός τραπεζιού πίνει ένα σφηνάκι μπύρας. Ο χρόνος μεταξύ της ολοκλήρωσης της υποχρέωσης που υποδεικνύει μία ζαριά και της επόμενης ζαριάς καθορίζεται από τους παίκτες στην αρχή του παιχνιδιού. Όταν ένα παίκτης φέρει ζαριά που δεν τον υποχρεώνει να πιει, τότε σειρά παίρνει ο επόμενος παίκτης.

Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί!

6) Θανάσιμο δαχτυλίδι

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

2 τράπουλες

4 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Οι παίκτες κάθονται σε έναν κύκλο. Οι παίκτες τραβάνε ένα φύλλο. Όποιος φέρει το ισχυρότερο φύλλο παίζει πρώτος (ισχυρότερος θεωρείται ο Ρήγας, μετά η Ντάμα, μετά ο Βαλές και κατά σειρά τα φύλλα ανάλογα με τον αριθμό δηλαδή 10, 9 κτλ.). Τα φύλλα που χρησιμοποιήθηκαν για να καθοριστεί ποιος θα παίξει πρώτος τοποθετούνται στην άκρη. Ο πρώτος παίκτης ανοίγει το πάνω φύλλο. Το ίδιο κάνει και ο παίκτης στα αριστερά του. Αν οι δύο παίκτες τραβήξουν φύλλο ίδιας αξίας (π.χ. 4 και 4 ή ντάμα και ντάμα) πίνουν όσες γουλιές δείχνει η αξία του φύλλου (π.χ. για 6 και 6, 6 γουλιές μπύρας ο κάθε παίκτης, ενώ για ίδιες φιγούρες 10 γουλιές ο καθένας). Αν έχουν ακριβώς το ίδιο φύλλο (πχ 2 σπαθί και οι δύο), τότε πίνουν και οι δύο διπλές γουλιές από αυτό που τους υποδεικνύει το φύλλο. Ο τρίτος στη σειρά παίκτης καθορίζει πόσα δευτερόλεπτα θα μεσολαβούν μεταξύ μίας γουλιάς και της επόμενης (λογικό νούμερο, ανθρωπίνως εφικτό) ή ένα συνολικό χρόνο για να καταναλωθεί η ποσότητα μπύρας που υποδεικνύει το φύλλο. Αν ένας από τους δύο παίκτες καταφέρει να καταναλώσει τη μπύρα γρηγορότερα, τότε ποσότητα μπύρας ίση με αυτή που μένει στον δεύτερο παίκτη, καταναλώνεται από αυτόν που είχε καθορίσει το χρόνο κατανάλωσης (δηλαδή τρίτος παίκτης). Αν τα φύλλα του πρώτου και του δεύτερου παίκτη δεν ταιριάζουν τότε παίζει ο 3ος με τον 4ο και τον χρόνο καθορίζει ο 5ος κλπ. Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί!

7) Σύνδεση

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

1 τράπουλα

3 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Ένας dealer ανακατεύει την τράπουλα και μοιράζει ίσο αριθμό φύλλων στους παίκτες, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο. Κανείς παίκτης δεν επιτρέπεται να δει τα δικά του ή άλλου παίκτη φύλλα. Οι δύο πρώτοι παίκτες ανοίγουν το πάνω φύλλο τους (αν έχουν τον ίδιο αριθμό ή έχουν ίδιο είδος φύλλου, π.χ. σπαθί και οι δύο), τότε πίνουν τόσα σφηνάκια μπύρας όσο ο αριθμός που υποδεικνύει το φύλλο του καθένα. Στη συνέχεια ανοίγει ο τρίτος παίκτης το φύλλο του. Αν έχει τον ίδιο αριθμό ή το ίδιο είδος φύλλου (π.χ. πάλι σπαθί), τότε πίνουν και οι τρείς (έτσι οι δύο πρώτοι πίνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά). Το παιχνίδι συνεχίζεται με τους ίδιους κανόνες. Κάθε φορά που υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ δύο ή περισσότερων συνεχόμενων φύλλων, όλοι οι παίκτες της σύνδεσης πίνουν ανάλογα με το φύλλο τους. Οι φιγούρες μετρούν για πέντε σφηνάκια μπύρας. Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί!

8) Κύκλος θανάτου 2

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

1 τράπουλα

6 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Οι παίκτες κάθονται σε έναν κύκλο. Τα χαρτιά τοποθετούνται σε 3 κύκλους, ο ένας κύκλος μέσα στον άλλο. Το πρώτο άτομο ανοίγει ένα φύλλο. Αν το φύλλο είναι μαύρο θα πιει σε σφηνάκια μπύρας τον αριθμό που υποδεικνύει το φύλλο. Οι φιγούρες θεωρείται ότι υποδεικνύουν 5 σφηνάκια. Αν το φύλλο είναι κόκκινο μπορεί ο παίκτης που το επέλεξε να υποχρεώσει έναν παίκτη να πιει ίσο αριθμό σε σφηνάκια μπύρας (ίσο με τον αριθμό του φύλλου) ή να μοιράσει τον αριθμό αυτό σε περισσότερα άτομα. Το παιχνίδι συνεχίζεται και οι παίκτες επιλέγουν πάντα ένα χαρτί από τον εξωτερικό κύκλο. Όταν όλα τα χαρτιά του εξωτερικού κύκλου τελειώσουν, τότε το παιχνίδι συνεχίζεται με τα χαρτιά του επόμενου κύκλου. Στο δεύτερο κύκλο και στον τρίτο κύκλο ο αριθμός πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 1.2. Οι φιγούρες μετρούν για πάντα για 5 σφηνάκια μπύρας. Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Η εγκατάλειψη είναι συχνή σε αυτό το παιχνίδι ειδικά αν ο αριθμός των παικτών είναι μικρός.

9) Κύκλος θανάτου 3

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

1 τράπουλα

6 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Οι παίκτες κάθονται σε έναν κύκλο. Τα χαρτιά τοποθετούνται σε 3 κύκλους, ο ένας κύκλος μέσα στον άλλο. Το πρώτο άτομο προσπαθεί να μαντέψει το χρώμα του φύλλου που έχει διαλέξει και μετά ανοίγει το φύλλο.

  • Αν έχει μαντέψει σωστά, τότε ο 1ος και ο 3ος παίκτης στα αριστερά του θα πιουν τόσα σφηνάκια μπύρας όσα υποδεικνύει το φύλλο.
  • Αν έχει μαντέψει λάθος, ο ίδιος πίνει τόσα σφηνάκια μπύρας όσα υποδεικνύει το φύλλο που επέλεξε.
  • Στο δεύτερο και στον τρίτο κύκλο ο αριθμός πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 1.2.
  • Οι φιγούρες θεωρείται ότι υποδεικνύουν 5 σφηνάκια

Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί!

 

 Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα
 Αρχική Σελίδα Τελευταία Σελίδα