Ευρετήριο Φωτογραφιών

Οι πόντοι μου

 • Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τους πόντους σας

Παιχνίδια με ποτό – 3η σελίδα

10) Εγκεφαλική βλάβη

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

1 τράπουλα

3 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Μετακινήστε από την τράπουλα εκτός παιχνιδιού τα 8άρια, τα 9άρια και τα κόκκινα 10άρια. Η αξία των φύλλων είναι:

 • Οι φιγούρες υπολογίζονται για 0.5
 • Οι άσσοι υπολογίζονται για 1
 • Τα φύλλα από 2 ως 7 υπολογίζονται με αξία όση ο αριθμός που αναγράφουν
 • Τα 10αρια ισοδυναμούν με νίκη

Α) Αφού ανακατευτεί η τράπουλα όλοι οι παίκτες κόβουν και παίρνουν το πάνω φύλλο (ο καθένας μετά το κόψιμό του). Αν κάποιος τραβήξει 10αρι ισοδυναμεί ειδικά σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού ίσο με 7.5 και κάνει πρώτος dealer. Γενικά ανάλογα με το φύλλο του καθενός καθορίζονται οι θέσεις των παικτών στον κύκλο (τοποθετούνται οι παίκτες από το μεγαλύτερης αξίας φύλλο προς το μικρότερο) και με αυτή τη σειρά κάνουν dealer. O τελευταίος dealer βρίσκεται στη λεγόμενη θέση «εγκεφαλικής βλάβης», αφού επηρεασμένος από το πολύ αλκοόλ που θα έχει πιει ως τη στιγμή που θα ξεκινήσει dealer θεωρείται πολύ πιθανό να παίρνει πιο εύκολα λάθος αποφάσεις.

Β) Το παιχνίδι αρχίζει με τον dealer να ανακατεύει ξανά όλα τα φύλλα που παίζουν και να μοιράζει στον εαυτό του και σε κάθε παίκτη από ένα φύλλο (κλειστό). Ο πρώτος παίκτης βλέπει το φύλλο του και ανακοινώνει μία ποσότητα αλκοόλ που ποντάρει να παίξει. Στόχος είναι να μαζέψει φύλλα που το άθροισμά τους να είναι 7.5 ή το άθροισμα των φύλλων του να είναι μικρότερο από 7.5, αλλά συγχρόνως μεγαλύτερο από το άθροισμα των φύλλων του dealer. Αν ο παίκτης ζητώντας φύλλα από τον dealer «καεί», τότε υποχρεούται να δείξει σε όλους τα χαρτιά του και να πιει την ποσότητα μπύρας που είχε ποντάρει. Όταν σταματάει να ζητάει φύλλα και δεν έχει «καεί» παίζει ο dealer δείχνοντας όλα τα φύλλα του και σταματώντας όταν θεωρήσει ότι το άθροισμα των φύλλων του είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του παίκτη. Όταν σταματάει να τραβάει ο dealer φύλλα ανακοινώνει το άθροισμά του (και ο παίκτης δείχνει τα δικά του έτσι ώστε να καθοριστεί ποιος θα πιει). Το παιχνίδι συνεχίζεται να παίζεται και με τους υπόλοιπους παίκτες.

 • Στην ισοπαλία πίνει ο παίκτης.
 • Αν ο παίκτης ή ο dealer κάνει πενταφυλλία κερδίζει αυτόματα.
 • Το 7.5 του παίκτη έχει δικαίωμα ο dealer να προσπαθήσει να το ισοφαρίσει (δηλαδή δεν κερδίζει αυτόματα, εκτός αν ο dealer αποφασίσει για δικούς του λόγους ότι θέλει να πιει και όχι να κυνηγήσει τη ισοφάριση).
 • Όποιος πάρει 10αρι κερδίζει αυτόματα. Αν το έχει όμως σαν πρώτο φύλλο, το δείχνει όταν έρθει η σειρά του και ο dealer πίνει 4 σφηνάκια μπύρας.

Γ) Όταν μείνουν 6 ή λιγότερα φύλλα στην τράπουλα ο dealer πρέπει υποχρεωτικά να κερδίσει τις αναμετρήσεις του μέχρι να τελειώσει η τράπουλα. Αν χάσει τότε υποχρεούται να κάνει dealer για ακόμα ένα γύρο

Δ) Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να κάνουν όλοι οι παίκτες dealer

Ε) Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Ο νικητής κερδίζει ένα ποτό σε μαγαζί της επιλογής του από κάθε παίκτη!

11) Κλέφτες και αστυνόμοι

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

1 τράπουλα

6 ή περισσότεροι παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Οι παίκτες κάθονται σε ένας κύκλο. Επιλέγεται από την τράπουλα αριθμός φύλλων ίσος με τον αριθμό των παικτών. Υποχρεωτικά στα φύλλα που θα επιλεγούν, θα περιέχεται ένας Ρήγας και ένας άσσος. Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσουν οι παίκτες ποια φύλλα θα είναι. Από τα επιλεγόμενα χαρτιά ένας dealer μοιράζει από ένα φύλλο σε κάθε παίκτη. Όποιος πάρει ένα άσσο είναι κλέφτης, όποιος πάρει ένα Ρήγα είναι αστυνομικός. Από τη στιγμή που μοιραστούν όλα τα χαρτιά, ο καθένας παίκτης κοιτάζει όλους τους υπόλοιπους μέχρι να ακουστεί η φράση «η συμφωνία έχει γίνει». Αυτές οι λέξεις θα ακουστούν μόλις ο παίκτης που έχει τον άσσο κλείσει το μάτι σε έναν παίκτη. Το άτομο που έχει το Ρήγα (αστυνομικός) προσπαθεί να καταλάβει ποιος είναι ο κλέφτης. Ο αστυνομικός προσπαθεί να εντοπίσει τον κλέφτη τη στιγμή που κλείνει το μάτι σε κάποιον. Η φράση «η συμφωνία έχει γίνει» ανακοινώνεται από τον παίκτη που έχει υποστεί το κλείσιμο του ματιού από τον κλέφτη. Τότε ο αστυνομικός δείχνει το φύλλο του (ανοικτό σε όλους) και προσπαθεί να μαντέψει ποιος είναι ο κλέφτης υποχρεώνοντας έναν παίκτη να ανοίξει το φύλλο του (ώστε να αποκαλυφθεί αν έχει τον άσσο).

 • Αν ο αστυνομικός μαντέψει λάθος, πίνει τον αριθμό (σφηνάκια μπύρας), που υποδεικνύει το φύλλο του παίκτη που υποχρέωσε να αποκαλύψει το χαρτί του.
 • Ο αστυνομικός συνεχίζει και υποχρεώνει και δεύτερο παίκτη να αποκαλύψει το φύλλο του και αν κάνει ξανά λάθος πίνει τον αριθμό (σφηνάκια μπύρας), που υποδεικνύει το νέο φύλλο. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί ο κλέφτης.
 • Αν ο κλέφτης κλείσει το μάτι στον αστυνομικό, τότε ο κλέφτης συλλαμβάνεται αμέσως και υποχρεώνεται να πιει μία προκαθορισμένη ποσότητα μπύρας.

12) Μπυραμίδα

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

1 τράπουλα

4-8 παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Περιγραφή

Ο dealer αφήνει 15 φύλλα στο κέντρο, το ένα πάνω στο άλλο, κλειστά. Τα φύλλα στο κέντρο ονομάζονται μπυραμίδα. Ο dealer μοιράζει 5 φύλλα κλειστά σε κάθε παίκτη. Ο κάθε παίκτης βλέπει τα φύλλα του, χωρίς να είναι ορατά στους υπόλοιπους. Τα φύλλα στο κέντρο ισοδυναμούν αρχικά με ένα σφηνάκι. Ο dealer ανοίγει και δείχνει σε όλους το πρώτο φύλλο της μπυραμίδας. Κάποιος παίκτης μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει το ίδιο φύλλο και να υποδείξει σε ένα παίκτη της επιλογής του να πιει σφηνάκι. Αν ο παίκτης που δέχτηκε την υπόδειξη, την αποδεχθεί, τότε πίνει ένα σφηνάκι και ο πρώτος που έκανε την υπόδειξη δεν ανοίγει κανένα φύλλο. Επίσης αυτός που κάνει την υπόδειξη μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει δύο ή τρεις φορές το φύλλο που άνοιξε ο dealer από την μπυραμίδα, οπότε υποδεικνύει σε άτομο της επιλογής του να πιει 2 ή 3 σφηνάκια μπύρας ή εναλλακτικά μπορεί να υποδείξει σε 2 ή 3 άτομα της επιλογής του να πιουν από ένα σφηνάκι. Όσοι δέχονται υπόδειξη να πιουν μπορούν να επικαλεστούν ότι έχει γίνει μπλόφα και να αρνηθούν να πιουν. Τότε ο παίκτης που είχε κάνει την υπόδειξη είναι υποχρεωμένος να ανοίξει το φύλλο (ή τα φύλλα) που είχε ισχυριστεί ότι έχει. Αν παραδεχτεί ότι μπλόφαρε (δεν ανοίγει σε αυτήν την περίπτωση κανένα φύλλο), πίνει ο ίδιος τη διπλή ποσότητα από αυτήν που είχε υποδείξει. Αν πράγματι έχει το φύλλο που είχε ισχυριστεί ότι κατέχει, το δείχνει σε όλους, ο dealer το αποσύρει από το παιχνίδι και ο παίκτης που είχε δεχτεί την υπόδειξη πίνει τελικά την τριπλή ποσότητα! Το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει πολλή ώρα αν φανταστεί κάποιος ότι σε κάθε χαρτί που ανοίγει ο dealer, υπάρχει η δυνατότητα όλοι οι παίκτες να ισχυρίζονται ότι το έχουν μία ή περισσότερες φορές. Όταν τελειώσουν όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από ένα φύλλο, o dealer ανοίγει το επόμενο της μπυραμίδας κτλ. μέχρι να τελειώσουν και τα 15 φύλλα. Συνήθως δεν φτάνει η μπύρα για να κάνουν όλοι οι παίκτες dealer! Σημειώστε ότι ακόμα και όταν κάποιος μείνει χωρίς φύλλα, μένει στο παιχνίδι και δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να πιει, ενώ μπορεί να δέχεται ο ίδιος συνεχώς υποδείξεις!

13) Θραύση

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

2 τράπουλες

3 ή περισσότεροι παίκτες

Μεγάλα ποτήρια μπύρας

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Άλλα αλκοολούχα ποτά

Περιγραφή

Ο dealer αφήνει ένα ανοικτό φύλλο στο κέντρο του κύκλου και μοιράζει ισόποσα την τράπουλα στους παίκτες [εφόσον δε βγάζει αποτέλεσμα ακέραιο αριθμό η διαίρεση (αριθμός φύλλων – 1)/παίκτες, τότε κάποιοι παίκτες αριστερά του dealer θα πάρουν ένα χαρτί παραπάνω]. Η τράπουλα μοιράζεται στους παίκτες με τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, κλειστά, ενώ οι παίκτες απαγορεύεται να δουν τα δικά τους ή κάποιου άλλου τα φύλλα. Το παιχνίδι αρχίζει αριστερόστροφα του dealer. Ο παίκτης αριστερά του dealer ανοίγει απότομα το πάνω φύλλο του και το ρίχνει ανοικτό, στο κέντρο του κύκλου, πάνω στο φύλλο που έχει αφήσει ο dealer. Αν τα δύο φύλλα έχουν τον ίδιο αριθμό ή την ίδια φιγούρα, τότε ο παίκτης που έριξε το φύλλο φωνάζει γρήγορα «θραύση», ακουμπώντας στο κέντρο του τραπεζιού το χέρι του και ο καθένας πρέπει να φωνάξει επίσης «θραύση» και να ακουμπήσει το χέρι του πάνω στο χέρι του παίκτη που έριξε το φύλλο (δημιουργείται δηλαδή στο κέντρο μία «πυραμίδα χεριών»). Ο τελευταίος που θα τοποθετήσει το χέρι του στην «πυραμίδα χεριών» καθώς επίσης και όποιος πάνω στον πανικό του ξεχάσει να φωνάξει θραύση, χάνουν. Αυτοί που χάνουν πίνουν από μεγάλο ποτήρι μπύρας τις ακόλουθες ποσότητες:

 • Αν το φύλλο της «θραύσης» ήταν 1-7, πίνουν 2 δάχτυλα μπύρας
 • Αν το φύλλο της «θραύσης» ήταν 8, 9, 10, Βαλές ή Ντάμα, πίνουν 3 δάχτυλα μπύρας
 • Αν το φύλλο της «θραύσης» ήταν Ρήγας, πίνουν 4 δάχτυλα μπύρας

Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ποινής (δηλαδή πιουν όσοι έχασαν), ο παίκτης που έκανε τη θραύση παίρνει όλα τα φύλλα που ήταν κάτω (στο κέντρο του κύκλου) εκτός από το δικό του (αυτό που έριξε). Τα φύλλα όμως που παίρνει τα βάζει ανοικτά, το ένα πάνω στο άλλο και χωριστά από αυτά που του έχει μοιράσει στην αρχή του παιχνιδιού ο dealer. Ο dealer σημειώνει σε ένα χαρτί ποιος έκανε θραύση.

Αν κατά τη ρίψη του φύλλου δε συμβαίνει θραύση, τότε το παιχνίδι συνεχίζεται γρήγορα με τους παίκτες να τοποθετούν πάντα στο κέντρο το πάνω φύλλο τους (από αυτά που τους έχει μοιράσει στην αρχή του παιχνιδιού ο dealer). Όποτε ξανασυμβεί «θραύση» ακολουθείται κανονικά η διαδικασία με την «πυραμίδα χεριών» και τις ποινές. Όταν όμως παιχτούν όλα τα φύλλα όλων των παικτών, μετρούμε πόσα φύλλα συνολικά έχει κερδίσει κάθε παίκτης κατά τις «θραύσεις» του. Όποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα υποχρεώνει όλους τους άλλους παίκτες να πιουν από ένα σφηνάκι ποτού της επιλογής του. O dealer αλλάζει, ανακατεύει την τράπουλα και το παιχνίδι παίζεται από την αρχή. Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Ο νικητής είναι αυτός που όταν όλοι ολοκληρώσουν dealer (όσες φορές έχουν προσυμφωνήσει οι παίκτες) έχει κάνει τις περισσότερες «θραύσεις» και κερδίζει ένα ποτό σε μαγαζί της επιλογής του από κάθε παίκτη!

14) Καθίκι

Προϋποθέσεις – Απαραίτητα

1 τράπουλα

4 παίκτες

Σφηνοπότηρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας

Άλλα αλκοολούχα ποτά

Περιγραφή

Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση καθορίζεται ένας τίτλος για κάθε παίκτη. Στη δεύτερη φάση αρχίζει το κυρίως μέρος του παιχνιδιού.

 • Α’ φάση) Τραβάνε όλοι οι παίκτες ένα φύλλο και ο μεγαλύτερος αριθμός κάνει dealer (αν κάποιος τραβήξει φιγούρα δεν ξεκινάει ποτέ ως πρώτος dealer, δηλαδή μόνο όσοι τραβήξουν αριθμό συγκρίνουν τα χαρτιά τους). Αφού καθοριστεί ο dealer, ανακατεύεται από την αρχή η τράπουλα με όλα τα φύλλα και μοιράζεται ισόποσα στους 4 παίκτες. Ο dealer παίζει πρώτος και το παιχνίδι συνεχίζεται από τον παίκτη αριστερά. Ο dealer ρίχνει στο κέντρο ανοικτό ένα φύλλο της επιλογής του ή αν το έχει περισσότερες φορές, ρίχνει όλα τα φύλλα ίδιας αξίας ή ίδιας φιγούρας (πχ μπορεί να ρίξει 3 3άρια). Τα φύλλα στο κέντρο τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο (ανοικτά). Ο επόμενος παίκτης που παίζει πρέπει να ρίξει ένα φύλλο ανοικτό, ίσης ή μεγαλύτερης αξίας (και φυσικά αν το έχει πολλές φορές αυτό το φύλλο το ρίχνει στο κέντρο όσες φορές το έχει). Η αύξουσα αξία των φύλλων είναι άσος, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Βαλές, Ντάμα, Ρήγας. Αν όμως ο προηγούμενος παίκτης είχε ρίξει 2, 3 ή 4 φύλλα, τότε ο παίκτης του οποίου είναι η σειρά να παίξει πρέπει να έχει τον ίδιο αριθμό φύλλων (ίσης ή μεγαλύτερης αξίας) για να ρίξει στο κέντρο. Αν δεν έχει ίδιο αριθμό φύλλων ή γενικά δεν έχει φύλλο ίσης ή μεγαλύτερης αξίας, τότε πίνει ένα σφηνάκι μπύρας και δεν ρίχνει κανένα φύλλο στο κέντρο. Ο αμέσως επόμενος παίκτης μπορεί να ρίξει ότι φύλλο θέλει. Στην περίπτωση (σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού) που κάποιος παίκτης ρίξει 2 ίδια φύλλα (π.χ. 2 4άρια) και ο διπλανός παίκτης ρίξει και αυτός ακριβώς 2 ίδια φύλλα (στην περίπτωσή μας πάλι 2 4άρια), τότε ο επόμενος πρέπει να πιει ένα σφηνάκι από αλκοολούχο ποτό (εκτός μπύρας ή κρασιού) και δεν επιτρέπεται να ρίξει φύλλα. Αφού εκτελεστεί η ποινή το παιχνίδι συνεχίζεται με τον επόμενο παίκτη να μπορεί να ρίξει ότι φύλλο θέλει. Όποιος καταφέρει να ρίξει πρώτος όλα του τα φύλλα στο κέντρο παίρνει το αξίωμα του/της Προέδρου, ο δεύτερος του/της Αντιπροέδρου, ο τρίτος του/της Γραμματέα και ο τέταρτος ονομάζεται καθίκι. Τότε οι παίκτες είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη Β’ φάση του παιχνιδιού.
 • Β’ φάση) Ο Πρόεδρος παίζει πρώτος, ο Αντιπρόεδρος δεύτερος, ο Γραμματέας τρίτος και το καθίκι τέταρτος. Το παιχνίδι αφού ανακατευτεί από την αρχή η τράπουλα συνεχίζεται όπως στην Α’ φάση και επιπρόσθετα με τους εξής κανόνες

v  Όποιος έχει μεγαλύτερο αξίωμα από σένα, όταν παίζεις, μπορεί να σου πει να πιεις ένα σφηνάκι μπύρας ή άλλου αλκοολούχου ποτού (απαγορεύεται το κρασί). Όμως δεν μπορεί να σου ξαναπεί ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος έχει μεγαλύτερο αξίωμα από σένα να ξαναπιείς πριν ξαναπαίξεις δύο φορές. Αν έχεις φύλλο/φύλλα να ρίξεις τη στιγμή που παίζεις και σε υποχρεώνουν να πιεις, τα ρίχνεις κανονικά τα φύλλα αυτά. Αν δεν έχεις να ρίξεις, πίνεις και το σφηνάκι που σε υποχρεώνουν και επιπλέον το σφηνάκι μπύρας επειδή δεν έχεις φύλλα να ρίξεις. Ειδικά σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται αν θες να καταναλώσεις όχι σφηνάκι μπύρας, αλλά κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό της προτίμησής σου (απαγορεύεται το κρασί).

v  Το καθίκι πρέπει να μοιράζει και να φτιάχνει γενικά τα φύλλα στο κέντρο

v  Το καθίκι είναι υποχρεωμένο μία φορά σε κάθε ανακάτεμα τράπουλας, να δώσει στον Πρόεδρο δύο φύλλα. Ο Πρόεδρος διαλέγει από τα φύλλα του καθικιού χωρίς να βλέπει, δηλαδή στην τύχη, και δίνει ως αντάλλαγμα στο καθίκι δύο δικά του χαρτιά. Αυτή η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική, αλλά γίνεται μόνο αν θέλει ο Πρόεδρος. Όμως αντί να δεχτεί το καθίκι να δώσει τα δύο φύλλα που τυχαία διάλεξε ο Πρόεδρος, μπορεί να φωνάξει τη λέξη «Επανάσταση» να πιει συνεχόμενα 3 σφηνάκια μπύρας και να κρατήσει έτσι τα φύλλα του

v  Αν ο Πρόεδρος κρατήσει το αξίωμα του για τρεις συνεχόμενους γύρους, τότε χάνει το δικαίωμα να υποχρεώνει ενδιάμεσα τους υπόλοιπους να πιουν σφηνάκι στην τρίτη του συνεχόμενη θητεία (και επιπλέον για όσες συνεχόμενες θητείες είναι Πρόεδρος).

Χάνει ένας ένας από τους παίκτες αν δηλώσει εγκατάλειψη του παιχνιδιού, αν ανακατευτεί από τα πολλά σφηνάκια ή αν κοιμηθεί! Ο νικητής είναι αυτός, που την προκαθορισμένη ώρα που οι παίκτες έχουν συμφωνήσει ότι θα τελειώσει το παιχνίδι, έχει κερδίσει περισσότερες θητείες Προέδρου. Ο νικητής κερδίζει ένα ποτό σε μαγαζί της επιλογής του από κάθε παίκτη!

 

 Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα
 Αρχική Σελίδα Τελευταία Σελίδα