ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/wiki/Τεντούρα
Η Τεντούρα είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας. Σύμφωνα με την παράδοση η προέλευση της ανάγεται στον 15ο αιώνα, την εποχή της Ενετοκρατίας. Οι παλιοί Πατρινοί είχαν δώσει στην τεντούρα το όνομα «μοσχοβολήθρα» επειδή είχε έντονο άρωμα. Συνήθωςντην έπιναν μετά από ένα καλό γεύμα, ως χωνευτικό λικέρ, καθώς και κατά τα διαλείμματα μιας κοπιαστικής αγροτικής εργασίας, κυρίως στα αλώνια. Στις μέρες μας πίνεται σκέτη ή με πάγο. Παρασκευάζεται από απόσταγμα κανέλας και γαρύφαλλου. Στην Πάτρα σήμερα όλες οι οινοποιίες κατασκευάζουν τεντούρα και η κάθεμία με τη δική της ξεχωριστή γεύση. Η κατ’όγκον περιεκτικότητα του συγκεκριμένου ποτού σε αλκοόλ είναι 25%.