Ευρετήριο Φωτογραφιών

Οι πόντοι μου

  • Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τους πόντους σας

CHARTREUSE

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ:

 Γαλλικό λικέρ που αποτελείται από αποσταγμένο αλκοόλ παλαιωμένο με περίπου 130 φυτικά εκχυλίσματα. Παρασκευάζεται από το 1740s από τους μοναχούς στο μοναστήρι Grande Chartreuse, που βρίσκεται στα βουνά Chartreuse στην ευρύτερη περιοχή της Grenoble στη Γαλλία. Το λικέρ που παράγεται στις μέρες μας σε ένα εργοστάσιο στην κοντινή πόλη της Voiron (Isère). Το λικέρ αυτό τη βελτίωση του στη φιάλη με την πάροδο του χρόνου. Οι δύο πιο γνωστοί τύποι Chartreuse είναι οι εξής:

  • Green Chartreuse με κατ’όγκον περιεκτικότητα σε αλκοόλ 55%. είναι ένα πράσινο λικέρ, αρωματισμένο με εκχυλίσματα από 132 φυτά και ο χρωματισμός  του, προέρχονται από τη χλωροφύλλη.
  • Yellow Chartreuse με κατ’όγκον περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%, η οποία έχει μια πιο ήπια και πιο γλυκιά γεύση και άρωμα.

 Αν και έχουν κυκλοφορήσει και κάποιες άλλες εκδοχές (με διαφορετική κατ’όγκον περιεκτικότητα σε αλκοόλ) αξίζει να αναφέρουμε το ποτό Elixir Végétal de la Grande-Chartreuse με κατ’όγκον περιεκτικότητα σε αλκοόλ 71%. Έχει την ίδια βάση των περίπου 130 φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών και λουλούδιών και φυσικά είναι πάρα πολύ ισχυρό.

Το λικέρ Green Chartreuse  έχει κερδίσει αργυρά και διπλά χρυσά μετάλλια από το διαγψνισμό  San Francisco World Spirits Competition. Έχει κερδίσει επίσης μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 93 από το Beverage Testing Institute και έχει πάρει και βαθμολογίες 96-100 από το Wine Enthusiast. Παραδείγματα κοκτέηλ που περιέχουν Chartreuse είναι τα Green Poison (1 1/2 oz Green Chartreuse, 3 oz Gin, λίγο χυμός λεμόνι και πάγος) και Tipperary (3/4 oz Sweet Vermouth, 3/4 oz Irish whiskey, 3/4 oz Green Chartreuse και πάγος).

Comments are closed.