Ευρετήριο Φωτογραφιών

Οι πόντοι μου

  • Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τους πόντους σας

DRAMBUIE

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΗΓΗ: http://en.wikipedia.org/wiki/Drambuie

 To Drambuie αποτελεί λικέρ παλαιώμένου σκωτσέζικου malt ουίσκι με μέλι και η μυστική του συνταγή συμπληρώνεται από βότανα και πιθανόν μπαχαρικά. Η γεύση του ποτού υποδηλώνει ότι αυτό πρέπει να περιέχει σαφράνι, μέλι, γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο και άλλα βότανα. Παράγεται στο Broxburn (West Lothian) της Σκωτίας. Σερβίρεται είτε σκέτο σε θερμοκρασία δωματίου, είτε με πάγo, αλλά επίσης και σε κοκτέηλ, με γνωστότερο το rusty nail. Η περιεκτικότητα του Drambuie σε αλκοόλ είναι 40% vol. (80 proof). To 2009 το Drambuie λάνσαρε τη μοναδική premium συλλογή “The Royal Legacy of 1745”, που περιέχει 46% αλκοόλ κατ’όγκον λικέρ από malt ουίσκι. Το Royal Legacy of 1745 κέρδισε στο Drinks International Travel Retail Award for Best Travel Retail Drinks Launch στο TFWA, στις Κάννες τον Οκτώβριο του 2009.

Το όνομα Drambuie πρόέρχεται από τη σκωτσέζικη γαέλικη φράση An Dram Buidheach, το οποίο σημαίνει το «ποτό που ικανοποιεί». Για πρώτη φορά άρχισε να πωλείται το με την ονομασία του το 1893.

  Ιστορικά στοιχεία

To 1746 μετά τη μαχη του Culloden, ο Πρίγκηπας Charles Edward Stuart πήγε στη νήσο του Skye, όπου του δόθηκε άσυλο από τον Captain John MacKinnon (από την οικογένεια του Clan MacKinnon). Σύμφωνα με το θρύλο αφού έμεινε με τον καπετάνιο, ο πρίγκηπας τον αντάμοιψε με τη συνταγή του Drambuie. Ο θρύλος λέει ότι η συνταγή δόθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Clan MacKinnon στο James Ross. Ο Ross ήταν υπεύθυνος στο ξενοδοχείο Broadford στη νήσο Skye και εκεί βελτίωσε τη συνταγή για να ευχαριστήσει τους φίλους του. Το όνομα του ποτού το επινόησε ένας φίλος του και ο  Ross προώθησε το ποτό εκτός του νησιού, αρχικά στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ross πατένταρε το ποτό στο Λονδίνο. Λόγω του πρόωρου θανάτου του  Ross, η γυναίκα του θέλοντας να εξασφαλίσει την εκπαίδευση των παιδιών τους, αποφάσισε να πουλήσει τη συνταγή. Κατά σύμπτωση η συνταγή πουλήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα σε μία διαφορετική οικογένεια MacKinnon, η οποία ανέλαβε την παραγωγή του προϊόντος από τότε.  H πρώτη εμπορική παραγωγή του Drambuie, πραγματοποιήθηκε το 1910 στο Εδιμβούργο.

Comments are closed.