Ευρετήριο Φωτογραφιών

Οι πόντοι μου

  • Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τους πόντους σας

FERNET

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΗΓΗ: http://en.wikipedia.org/wiki/Fernet_Branca

 Το Fernet  είναι ένα πικρό αρωματικό ποτό το οποίο ανήκει στην κατηγορία Amaro. Παρασκευάζεται από μια σειρά από βότανα και μυρωδικά τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με την εμπορική επωνυμία, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν μύρο, ραβέντι, χαμομήλι, κάρδαμο, αλόη και κυρίως σαφράν  με βάση οινοπνευματώδη  αποστάγματα. Το χρώμα του ποτού είναι καραμελέ. Συστατικά που φημολογείται ότι περιέχονται στο Fernet είναι πάρα πολλά. Σε αυτά περιλαμβάνονται μανιτάρια, παντζάρια που έχουν υποστεί ζύμωση, γεντιανή, ραβέντι, αρτεμισία, κίγχόνη, φύλλα δάφνης, αψέντι, φλούδα πορτοκαλιού, ginseng, υπέρικο, φασκόμηλο και μεντα.

Το Fernet καταναλώνεται συνήθως ως χωνευτικό μετά από ένα γεύμα, αλλά μπορεί επίσης να σερβιριστεί με καφέ ή σε ανάμειξη με ποτά που περιέχουν καφέ. Στην Αργεντινή συνήθως αναμιγνύεται με Coca Cola. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή με πάγο. Η κατ ‘όγκον περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 45%.
Η παραγωγή Fernet στην Αργεντινή είναι περίπου 25 εκατομμύρια λίτρα, το περισσότερο από το οποίο καταναλώνεται στην ίδια χώρα, στην οποία είναι τρομερά διαδεδομένο.

Comments are closed.